De sleutel tot een succesvolle wandeling

Gedragstherapie honden

Het is een groot plezier om een hond uit te laten en tijd met hem door te brengen. Als we gaan wandelen, komt de wereld weer tot leven! Elke hond houdt ervan om uitgelaten te worden, ongewoon is dat, waar we vreemd gedrag en plezier vinden. Honden lijken veel op mensen en ook zij hebben aandacht nodig – zoveel aandacht als wij ze kunnen geven. Wanneer je een hond uitlaat en hij snapt of begrijpt niet waarom de wandeling stopt als je thuiskomt, dan is hij gewoon gefrustreerd en heeft hij geleerd dat zodra hij aan de riem trekt hij zo snel mogelijk komt waar hij heen wil. De beste manier om met dergelijke omstandigheden om te gaan is om terug te gaan naar de basis.

Als u een puppy hebt, probeer dan zo vroeg mogelijk de tijd te nemen om hem te leren met u mee te lopen zonder te trekken. Honden leren heel snel en hebben het heel snel door. Het belangrijkste bij het trainen van de puppy voor een wandeling is dat hij zich op u concentreert en alle afleidingen om hem heen negeert. Als u de juiste controle en vertrouwen heeft, zal uw hond leren dat wanneer u zegt lopen en de riem los is, uw hond gaat lopen en u in de gaten houdt en zal leren om zo snel als u het zegt te gaan naar waar u wilt dat hij gaat en te stoppen wanneer u stop zegt.

Dit soort training kost tijd en doorzettingsvermogen, maar de beloning voor de tijd en moeite is een hond die manieren heeft en veilig is en een geweldige wandeling maakt! Ik leer mijn puppies in de les rotte, onbelastbare hondentrucjes om ze klaar te stomen voor een wandeling. De instructeur laat me een oefening doen die hij gebruikt zodat ik me volledig bewust ben van het klaarzetten van mijn puppy voor de wandeling en hij doet al het kleine voetenwerk dat nodig is, inclusief het wennen aan het kijken in de achteruitkijkspiegel en het omdoen van zijn riem en halsband. Tegen de tijd dat hij het kijken en treuzelen onder de knie heeft, loop ik in een goed tempo en blijf ik de leider, zelfs als hij veel moeite doet. Hij leert al snel dat hij in mijn tempo moet lopen en dicht bij mij moet blijven en altijd in de achteruitkijkspiegel moet kijken. Hij moet ook de vaardigheid om te snuffelen te allen tijde beheersen, evenals andere basis commando’s ook.

Natuurlijk, al deze harde training is niet voor iedereen en alleen maar omdat je een Labrador of Duitse Shepard hebt, betekent niet dat je moet stoppen met trainen of wandelen met hen. Als je het toch wilt proberen, maar niet zeker weet hoe je het moet aanpakken, zijn hier enkele ideeën om je op weg te helpen. Stop een masker in uw zak, met daarop uw adres en telefoonnummer voor het geval uw hond besluit te gaan en bel me. Ik zal u alle informatie geven die u nodig heeft om uw hond weer veilig en gezond terug te krijgen.

Kortom, de sleutel tot een succesvolle wandeling is de juiste uitrusting en training.

Lees meer:

hondenuitlaatservice helmond

puppycursus 

gedragstherapie honden 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.