Het kiezen van een hond

hondenschool roosendaal

 

 

 

 

 

Hondenscholen kunnen een vuilnisbelt van informatie zijn, of ze kunnen opvoedende, vooruitstrevende en leuke plaatsen zijn waar uw hond kan worden opgehaald, of verzorgd, of kunstjes kan leren. Wees op je hoede voor hondenscholen die alleen maar mensen inhuren om iemand kwijt te raken, meestal van het personeel, en lees er niet te veel in. Het lezen van de enthousiaste advertenties die ze net hebben geplaatst kan zijn als het maken van een wandeling op een wildabin! Duur? Ja. met coli bezaaid gras? Check. pinnen en naalden kunnen gevaarlijk zijn? Ja. Eigenwijze eigenaars? Ja. De hondentrainer? Ja. Had de hond het moeilijk? Ja. Maar alles bij elkaar genomen, is dit de beste manier om je hond te helpen groeien en gelukkig te zijn? Uiteindelijk, hangt af van uw voorkeuren. Sommige honden zijn hyper en hebben een hyperlamp nodig. Anderen zijn verlegen en hebben een verlegen trainer nodig. Dit is waar je naar moet zoeken. Hyper honden worden meestal uit hysterisch als ze schrikken. Verlegen honden houden meestal hun plas op en laten het gaan, en blaffen af en toe een beetje. Het gaat erom waar jij je prettig bij voelt. Ik heb liever het eerste dan het laatste.

Een hond kan noch een vriend, noch een vijand, noch een trainer zijn. Het zal een combinatie van eigenschappen zijn die uniek is voor elk dier. Er kan een behoefte aan liefde zijn, bijvoorbeeld, of zachtheid, of schatten. Soms hebben honden gewoon liever dat er iemand bij hen is, en nemen ze genoegen met uw vrienden en familie. Weer anderen geven helemaal niets om vriendschap, of houden alleen van Experts. In welke categorie je past, hangt voor een groot deel af van je persoonlijkheid. Maar een hond is een hond is een hond. Ik weet zeker dat je wilt dat hij zo blijft. Moeten we er tenslotte niet naar streven om kinderen op te voeden tot vriendelijke en zachtaardige mensen? (Al weet ik zeker dat je zelf ook wel wat tips kunt gebruiken.)

Het oude ideaal van de perfecte hond is ook niet zo accuraat. In feite zijn er een miljoen geweldige honden die er zijn, allemaal met hun eigen kenmerkende persoonlijkheden. De beste manier om dit te beperken voor een snelle beoordeling is om ze te bekijken. Praat met eigenaren, trimmers, en andere eigenaren. Welke hond(en) spreken u aan? Welke moet je gewoon hebben? nadelen? Welke verdraag je gemakkelijk? Welke probeer je te vermijden? Het beantwoorden van deze vragen helpt u enorm bij het kiezen van uw hond, maar ook bij het inschatten van de algemene kwaliteit van de hond(en) waarin u geĆÆnteresseerd bent.

Wanneer u een hond kiest, onthoud dan twee dingen. Ten eerste is de grootte vaak van belang bij het kiezen van een hond, evenals het gemak waarmee u de gelukkige pup liefde kunt geven. Als u gewoon een hond zoekt om bang te maken om de tijd door te komen en u een veilig gevoel te geven, dan is een bange of agressieve hond misschien niet de juiste keuze. Maar als je op zoek bent naar een lieve en zachtaardige pup om mee te knuffelen, dan moet je misschien nog eens goed nadenken over je keuzes, want de persoonlijkheid van de perfecte hond hangt vaak af van de perfecte keuze van de baasjes.

Het is altijd aan de eigenaar om onderzoek te doen naar de potentiƫle hond(en) alvorens hem aan te schaffen. Wees niet bang om eigenaars en andere eigenaars te vragen naar hun honden en hun gedrag. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat u een goede keuze maakt. Het is essentieel om de verschillende rassen te begrijpen en het ras te kiezen dat past bij de levensstijl van het koppel.

Een ander punt dat u bij de keuze van een puppy in gedachten moet houden, is dat u niet alleen voor een volwassen hond moet kiezen, maar ook moet overwegen een puppy te adopteren of een huisdier te redden.

Het adopteren van een gered dier is zeker een nobele daad. Als verantwoordelijke dierenvriend kunt u ervoor kiezen een mishandeld huisdier te adopteren of een huisdier dat het risico loopt te worden afgemaakt. Het hebben van een hond voor kinderen zal u in staat stellen om de waarde van mededogen en zorg voor anderen te leren en te begrijpen. Vooral kinderen hebben een unieke kans om enorm veel van honden te leren. Als ouder kunt u uw kind de waarde van medeleven en zorg voor anderen bijbrengen door de eenvoudige en menselijke band die het met deze nieuw gevonden vriend zal hebben. Voor sommigen kan het een uitdagende en moeilijke taak zijn. Maar als u uw huiswerk hebt gedaan en u goed op de hoogte bent van de persoonlijkheid en de eigenschappen van het ras, kan het vinden van de perfecte hond heel eenvoudig zijn.

lees meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.